Activiteiten in de omgeving en op de boerderij.

(Berg)wandelingen

Vanuit de boerderij zijn verschillende tochten te ondernemen in verschillende moeilijkheidsgraden. Met als beloning fantastische vergezichten.

Vissen

Volop vis in het fjord, de rivier en in de bergmeren. In onze rivier en in Vik kan ook tegen betaling op wilde zalm gevist worden.

Zwemmen

Heerlijk zwemmen in het heldere water van het fjord of in de bergmeren.

Meehelpen op de boerderij

Er kan altijd wel meegeholpen worden op de boerderij, er is altijd wel wat te doen… ijsmaken, hooien, honing slingeren, kennis maken met de bijen  enz. enz. Zonder verplichting uiteraard. Na het werk nuttigen we vaak samen een maaltijd in het kafeetje in de ijsfabriek.

Paardrijden

Onze paarden, zgn. lyngshester, stammend uit de vikingtijd, zijn sterk en wendbaar. Het is mogelijk om vanuit onze boerderij tochten te maken.

Als het werk op de boerderij het toelaat kunnen er tochten van enkele uren tot een dag gemaakt worden met gids.

Met de postboot naar Ortnevik

3 Keer in de week vaart de postboot naar Ortnevik om de boerderijen die niet over de weg te bereiken zijn van het nodige te voorzien. Tegen geringe kosten kunnen passagiers meevaren en alleen op vrijdag ook weer terug.

Met de expresboot naar Bergen

Vanuit Vik vaart er dagelijks een expressboot naar Bergen. Een mooie boottocht en 5 uur de tijd om de oude stad Bergen te verkennen.

Gletsjertocht

Aan de overkant van het fjord ligt de Jostedalsbreen, de grootste gletsjer van Europa. Op 10 minuten rijden van Feios vaart er ’s zomers een speciale boot naar Fjærland, een dorpje met allemaal oude boekwinkeltjes, vandaar gaat een bus naar het breen(gletsjer)museum en naar een uitloper van de gletsjer. Onderweg kun je uitstappen in Balestrand met het prachtige hotel waar je heerlijk kunt eten en luieren. Een andere uitloper, de Nigardsbreen, ligt op enkele uren rijden en is zeer de moeite waard. De breen is lopend en klauterend te bereiken maar als dat te moeilijk is word je er met een bootje naar toe gebracht. Op de breen kun je onder leiding en met stijgijzers, helm, pikhouweel en zekeringen een wandeling maken. Onderweg kun je ook nog een klein pontje nemen naar het prachtige staafkerkje van Urnes.

Avontuurlijk Voss

In Voss zijn mogelijkheden om te klimmen, te raften en te paragliden.

Kennis maken met de bijen.

Guus wil u graag vertellen over de bijen en met u een bijenvolk bekijken. Ook kunt u kijken of meehelpen bij het honing slingeren.

 

Vraag Guus en Laurien naar verdere details voor deze activiteiten. U kunt ze regelen voor vertrek of afspreken na uw aankomst.