Even voorstellen......

Wij zijn Laurien Geerse en Guus Morel en we zijn per 1 november 2004 naar Noorwegen geëmigreerd. Guus heeft een HBO opleiding bos- en natuurbeheer en een deeltijdopleiding biologisch dynamische landbouw gevolgd. In Nederland was hij werkzaam als projectmedewerker landschap en subsidiebeleid bij de provincie Zuid-Holland en Noord-Brabant. In zijn vrije tijd was hij werkzaam als imker en in het landschapsonderhoud. Hij is voornamelijk verantwoordelijk voor de landbouw, de veeteelt, de imkerij, de kaasmakerij en de markten.

 

Laurien heeft een HBO opleiding verpleegkunde en een opleiding voor Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige gevolgd. De laatste 10 jaar was zij in Nederland werkzaam als behandelaar in de ambulante psychiatrie. Zij is voornamelijk verantwoordelijk voor de ijsproductie en de gasten.

We droomden in Nederland van een boerderij waar het goed is voor mensen, dieren en planten. Een agrarisch bedrijf waar ook gasten van harte welkom zijn. Deze droom was in Nederland om verschillende redenen niet te realiseren.

Het denken over een mogelijke emigratie begon na een vakantie in Noorwegen in 2003. Het duurde wel een week voor we weer gewend waren aan de onrust en drukte in Nederland. De constante stroom van prikkels vonden we doodvermoeiend na de rust en de ruimte van het Noorden.