In Feios zijn we begonnen met een kleinschalig biologisch boerenbedrijf in combinatie met toerisme.

Onze boerderij is deel van de buurtschap Helland en wij hebben hem de naam Alm Gard gegeven naar de enorme iepen die op het bedrijf staan. De boerderij ligt in het midden van het dal, met uitzicht op het fjord en met de rug tegen de bergen en bossen aan. We zijn sinds 2008 een goedgekeurd ecologisch bedrijf en worden daar uiteraard ook streng op gecontroleerd. Hoewel geinspireerd door de biologisch dynamische visie op landbouw is het demeterkeurmerk voor ons op dit moment nog niet haalbaar.

 

Wat doen wij op de boerderij

We hebben 6 koeien van het jersey ras.

We melken de koeien en gebruiken de melk voor onze yoghurt- en ijsproduktie.

Op de boerderij zijn vier paarden.

Deze zijn van het zeldzame ras Lyngshest of Nordlandshest. We gebruiken de paarden vor tochten en tochtjes en in de winter slepen ze wat hout.

We maken ijs in vele smaken.

In 2017 hebben we de ijsproduktie verhuisd van de kelder onder de boerderij naar een nieuw produktiegebouw op het erf. Daar maken we biologische sorbet, roomijs en yoghurtijs van zoveel mogelijk eigen melk en vruchten. We verkopen het ijs aan huis, op markten en festivals, in de supermarkt en aan restaurants.

In 2022 zijn we een kaasmakerij gestart.

In de voormalige ijsproduktieruimte onder het huis hebben we onze lang gekoesterde wens om kaas te maken in vervulling laten gaan. Mede gestimuleerd door behoefte aan extra inkomsten na de corona-periode. We maken Goudse kaas welke rijpt in de stenen kelder onder ons huis. We maken zowel naturel als kruidenkaas.

Op almgard zijn 15 bijenvolken.

Deze staan verspreid over de omgeving maar voornamelijk in frambozenvelden. De specialiteit van onze bijen is frambozenhoning. Deze vindt gretig aftrek onder onze klanten. Als we geluk hebben halen de bijen ook lindehoning en heidehoning.

We verhuren twee vakantiehuisjes en een bed & breakfast.

Theodora´s boerderijtje en het oude schoolgebouwtje staan ter beschikking voor gasten. In ons woonhuis heben we één bed & breakfastkamer. Ons lijkt het huren van een huisje voor een week, gecombineerd met een weekje camper ideaal. Wij kunnen u voorzien van tips en informatie.

Op de boerderij zijn 2 moestuinen

Er is altijd wel een klusje te doen in de moestuin beneden bij de rivier of aan huis in de kruidentuin.